Ametrin

Voda - eliksir života

Voda – eliksir života

Značaj vode za čoveka i tajanstveni most do kristala –

Voda, izvor života na našoj planeti, predstavlja jedan od najvažnijih elemenata za opstanak čoveka. Sa čak 60% ljudskog tela koje čini voda, njena uloga u održavanju vitalnih funkcija, od regulisanja telesne temperature do prenosa hranljivih materija, ne može  dovoljno da se naglasi.

Ali voda možda nosi i dublje, suptilnije značenje, kako to sugerišu istraživanja Dr Masaru Emotoa.

Istraživački rad Dr Masaru Emota

Dr Masaru Emoto, japanski naučnik, otvorio je vrata ka novom razumevanju vode kroz svoje revolucionarne eksperimente. Emoto je pokazao da voda ne samo da reaguje na fizičke uticaje već i na emocionalne i misaone impulse, menjanjem svoje molekularne strukture na izuzetno kompleksne načine.

Fotografisanjem kristala zamrznute vode nakon izlaganja rečima, mislima, muzici i molitvama, Emoto je otkrio da pozitivne vibracije stvaraju harmonične, simetrične kristale, dok negativne vibracije rezultiraju nepravilnim, fragmentisanim formacijama.

Reakcija vode na Ljubav i zahvalnost
Reakcija vode na reči "Ljubav i zahvalnost"
Reakcija vode na Đavo
Reakcija vode na reč "Đavo"

Voda i kristali

Ovo otkriće ima fascinantne implikacije kada se razmotri u kontekstu kristaloterapije, posebno kroz vezu sa ametistom, rozenkvarcom i gorskim kristalom.

Kao što voda odražava vibracije okoline, tako se veruje da i kristali emituju određene frekvencije koje mogu da harmonizuju i optimizuju energetsku atmosferu.

Ametist je poznat po svojim smirujućim svojstvima, pomažući u oslobađanju stresa i negativnih misli, što je u skladu sa Emotovim nalazima o uticaju pozitivnih vibracija na vodu.

Rozenkvarc, simbol nežnosti i ljubavi, rezonira sa idejom da ljubavne i pozitivne emocije proizvode najlepše vodene kristale.

Boca za eliksir - Gorski kristal

Gorski kristal, s njegovom sposobnošću pojačavanja energije, služi kao podsetnik na moć misli i namera da oblikuju našu stvarnost, uključujući i molekularnu strukturu vode.

“Živa” i “mrtva” voda

Reakcija vode na reč Nada
Reakcija vode na reč "Nada"

U tradicionalnim verovanjima, koncepti “žive” i “mrtve” vode igraju centralnu ulogu u razumevanju energije vode i njenog uticaja na ljudski organizam. “Živa” voda, koja teče i bogata je mineralima i kiseonikom, smatra se vitalizirajućom i obnavljajućom. “Mrtva” voda, sa druge strane, je stajaća i lišena vitalnosti, te se povezuje sa negativnim zdravstvenim efektima.

Iz perspektive Emotovih istraživanja, “živa” voda može da se poveže sa harmoničnim kristalnim strukturama koje promovišu zdravlje i blagostanje, dok “mrtva” voda odražava neharmonične, fragmentirane kristale koji su rezultat negativnih vibracija, te potpomaže negativne životne situacije.

Drugi istraživač, Dr Semir Osmanagić, poznat i kao promoter teorije o bosanskim piramidama u Visokom (Bosna i Hercegovina), posvetio je značajan deo svog rada istraživanju ovih struktura koje, kako tvrdi, poseduju brojne mistične i energetske osobine, uključujući i fenomen “žive” vode.

Prema Osmanagiću, voda koja teče kroz podzemne tunele i prostorije bosanskih piramida dobija posebna svojstva, uključujući povećanu čistoću i energetsku vrednost.

Ova voda se često opisuje kao “živa” voda zbog njenih navodnih blagotvornih efekata na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma.

Bosanska piramida Sunca
Bosanska piramida Sunca
Podzemna hidro mreza
Podzemni tunel ispod Bosanskih piramida

Osmanagić i njegov tim tvrde da prolazak vode kroz podzemne tunele, koje oni smatraju delom prastare hidroenergetske mreže, doprinosi energetskom punjenju i strukturnoj reorganizaciji molekula vode, čineći je sličnom prirodnoj vodi iz izvora sa visokim energetskim potencijalom.

Njegove tvrdnje uključuju i to da takva voda može da ima terapeutski efekat, pozitivno utičući na različite aspekte fizičkog zdravlja i dobrobiti.

Voda - pljas

Uticaj na ljudski organizam

Na fizičkom nivou, kvalitet vode koju pijemo direktno utiče na naše zdravlje, od hidratacije do funkcije svih naših sistema.

Na suptilnijem nivou, frekvencije i vibracije koje voda nosi mogu da imaju suštinski uticaj na naš energetski sistem, emocionalno stanje, pa čak i naše misli.

Integracijom pozitivnih vibracija, bilo kroz meditaciju, kristaloterapiju ili jednostavno kroz pozitivne afirmacije, možemo da utičemo ne samo na strukturu vode koju unosimo u svoje telo već i na naše opšte blagostanje.

Istraživanja Dr. Masaru Emota, kao i Dr Semira Osmanagića predstavljaju most između vidljivog i nevidljivog sveta, pokazujući nam kako naše unutrašnje stanje može da oblikuje našu spoljnu realnost.

Razumevanje veze između vode i kristala, može da nam pomogne da naučimo kako bolje da uskladimo sebe sa svetom oko nas, kako da istražujemo moć naših misli i emocija, i koristimo prirodne darove kao što su ametist, rozenkvarc i gorski kristal za unapređenje našeg fizičkog i energetskog blagostanja.

Voda - eliksir zivota 1

Značaj vode je nemerljiv,
pa s pravom dobija epitet eliksira života.

Da li ti se dopao ovaj članak? Pošalji ga prijateljima i podeli ga na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
Email
Print
Korpa zatvori