fbpx

Šungit

Šungit je prirodni mineral, u osnovi je ugljenik specifične strukture. Veruje se da je star više od 2 milijarde godina.

Naziv „Šungit“ prvi put je korišćen 1879. godine za opisivanje onog što je danas poznato kao Plemeniti šungit ili Elitni šunit. Ova vrsta šungita je od 98% čistog ugljenika, srebrne boje i suviše je mekana da bi se mogla isklesati ili obraditi. Danas se naziv Šungit daje i stenama koje sadrže šungit, uključujući Petrovski šungit (70-80% karbona, srebrne boje i može se oblikovati i polirati) i crni šungit (30% ugljenika, čisto crni, lako oblikovanje i poliranje).

Danas su najvažnija ležišta Šungita pronađena u blizini obale jezera Onjega. Njegova ležišta su važan rudni izvor za ugljenik. Najpoznatije, Shungskoe, pomno je proučeno i danas je uglavnom iscrpljeno. Još tri ležišta, Maksovo, Nigozero i Zazhogino, koja se nalaze u Republici Kareliji, i dalje se aktivno obrađuju

20210219_131508

Šungit za pročišćavanje vode

Kada stavite šungit u vodu, stvarate bez bilo koje ljudske intervencije ili dodanih hemikalija, prirodni „lek“ – mineralno rešenje sa jedinstvenim lekovitim kvalitetima.

Šungit se široko primenjuje kao prirodni filter za čišćenje i mineralizaciju vode. Dokazano je da redovno konzumiranje šungitne vode pruža pozitivan terapeutski efekat i pomaže u suočavanju sa velikim brojem bolesti, uključujući probleme povezane sa kožom, hronične respiratorne probleme, glavobolje, bolove u zglobovima i mišićima, kao i probleme sa digestivnim sistemom.

Za napravljenje šungit vode, važno je pažljivo oprati komadiće šungita pre upotrebe da biste se oslobodili prašine i prljavštine. Količina šungita potrebna za pravljenje šungitne vode zavisi od izbora vrste šungita, široko se primenjuju i elitni i obični šungit. Razlika između običnog šungita i elitnog ili plemenitog šungita je u udelu organskog ugljenika u njemu. Redovni šungit sadrži od 35 do 60 procenata organskog ugljenika, dok je procenat ugljenika u elitnom šungitu mnogo veći i iznosi od 92 do 98 procenata. Iz tog razloga elitni šungit je efikasniji za filtriranje  vode, jer je jedini mineral za koji je naučno dokazano posedovanje tzv. „fulerena“, molekula sa snažnim lekovitim osobinama.

Da bi se pripremila šungitna voda u staklenu ili keramičku posudu treba staviti oko 150-200 grama običnog šungita ili 50-70 grama elitnog šungita na svakih 1l vode i treba je piti svežu. Šungit počinje filtrirati vodu u prvih nekoliko sati, ali za maksimalni efekat ostavite ga 3 dana u vodi. Kamenje bi trebalo redovno da se čisti i puni na suncu svakih mesec dana. Ako je voda koju koristite jako hlorisana ili zagađena, preporučljivo je zameniti šungit svakih 1-2 godina.

00

Šungit piramida

Jedno od najefikasnijih sredstava za borbu protiv Hartmannovih čvorova* i podzemnih voda je šungit u obliku piramide, koji nije samo u stanju da smanji negativne efekte okoline, već i da skrene i neutralize Hartmannove čvorove i podzemne vode. Šungit piramida pomaže u zaštiti našeg doma od elektromagnetnog zračenja  računara, televizora, frižidera, mikrotalasne itd.

Piramide su zauzimale značajno mesto u razvoju civilizacije. Zbog svog posebnog oblika i jedinstvenih svojstava, piramida napravljena od šungita stvara oko sebe iskrivljeno polje koje odbija Hartmannove čvorove i podzemne vode. Redovna upotreba šungitnih piramida uravnotežuje i jača energiju ljudskog tela.

Šungit smanjuje nervozu, uzbuđenje i uklanja nesanicu; danju povećava radnu sposobnost. Piramida smanjuje glavobolju, uklanja reumatske bolove i bolove u kičmi poboljšava mentalno-emocionalno stanje. Blizina šungit piramide može izazvati uzbuđenje. U tom slučaju, se preporučuje njegovo postavljanje dalje od kreveta. Osnovne ivice piramide treba da budu orijentisane u smeru četiri strane sveta pomoću kompasa.

 

*tačke na kojima  je koncentrisana sva sila Zemljine magnetne energije i svaki boravak na njima je štetan za ljudski, životinjski pa i biljni organizam.

02

Šungit kocka

Kocka od šungita uklanja efekat elektromagnetnog smoga i geopatogenih zona. Ovo poboljšava sastav vazduha i menja miris u sobi.
Za harmonizaciju prostora postavite šungit kocku u središnji deo sobe za pod (nije preporučljivo staviti direktno ispod kreveta).
Za eliminisanje zračenja kompjutera, televizije itd. postavite kocku na monitor ili direktno ispred njega odnosno u blizini bilo kojeg uređaja čije negativno zračenježelite da neutrališete.

02

Šungit sfera

Sfera je simbol globalnosti sveta, simbol budućnosti. Tako su sfera i globus – simboli aktivnosti, moći i večnosti vladara. Veruje se da sferni talisman donosi porodici mir i spokoj. Šungit sfera – jedinstveni predmet koji harmonizuje okruženje i predstavlja ukras okoline. Takve sfere su vrlo pogodne za kancelariju, dnevnu sobu, spavaću sobu. Sferni oblik nema uglove, pa se energetsko polje šungita širi u svim pravcima. Redovna upotreba šungit kuglica čuva memoriju dugo vreme na visokom nivou i povećava mentalne sposobnosti, pomažući u prevazilaženju umora i nepotrebnog uzbuđenja.

Šungit medaljon trougao #2087 (3)

Šungit privezak

Ljudsko biopolje je gotovo uvek izloženo elektromagnetnom zračenju kućnih aparata koji u velikoj meri utiče na ljudsko zdravlje. Ovde u pomoć dolazi upotreba šungita kao amajlije. Zahvaljujući svojoj divnoj sposobnosti uklanja štetno elektromagnetno zračenje, ovaj jedinstveni mineral smanjuje rizik od deformacija biopolja, održavajući zdravlje i psihu u normalnom stanju.

U slučaju dugotrajne upotrebe priveska od šungita, biopolje postaje jače, telesna energija se poboljšava, san se normalizuje i nervoza smanjuje. Kada radite ili ste aktivni, čovekova efikasnost se povećava i poboljšava pažnju. Štaviše, amuleti od šungita mogu ublažiti bolove u leđima i reumu.

06

Šungit pločice

Šungit pločice za mobilne telefone, laptopove i druge električne uređaje
Ukoliko puno koristite gore navedene uređaje pločica napravljena od prirodnog šungita može da Vam pomogne u neutralisanju štetnih elektro magnetnih zračenja. Jednostavno ga nalepitea na pozadinu mobilnog telefona ili ga stavite u njegovu futrolu. Zbog visoke sadržine uglja ima blagotvoran efekat i deluje kao filter za elektromagnetne frekvencije. Ne smanjuje efikasnost električnog uređaja.

Šungit ploča 10 x 10 cm

Šungitn pločice mogu se postaviti na bolna mesta i držati 10-15 minuta, postižući se smanjenje glavobolje, opšteg umora i istovremeno nastupa osećaj snage i lakoće. Primenom ploče na hronično obolele organe, njihov oporavak se može ubrzati ako se sprovedu i drugi tretmani. O upotrebi pločica u ovom slučaju, treba se konsultovati sa specijalistom.

Uz pomoć takvih pločica efikasna je i masaža ruku koja se zasniva na stimulaciji i regulaciji biološki aktivnih tačaka smeštenih na dlanovima. Da biste izvršili takvu masažu, dovoljno je držati pločicu u rukama, lagano pritiskajući na nju dlanovima. Nekoliko minuta biće dovoljno da osetite vrućinu u rukama. Interakcija sa šungitom ima harmonizujući umirujući efekat na telo, vraćajući snagu i izdržljivost.

Uz pomoć šungitnih pločica možete da povećate rok trajanja povrća i voća, bilo kojih drugih prehrambenih proizvoda, poput mleka, putera. Stavljaju se na šungit pločicu jedan sat, a zatim čuvaju kao i obično. Sposobnost šungita kako bi hrana dugo ostala sveža posebno je važna u toploj sezoni, tokom putovanja, kada je hrana duže vreme van frižidera, kao i tokom sezone berbe i njenog skladištenja za zimovanje.

Šungitne pločice štite od elektromagnetnog zračenje visokih i ultra visokih frekvencija. Zidovi od šungita u kancelariji u kojoj ima mnogo računara sposobni su u potpunosti da apsorbuju elektromagnetno zračenje. Nije magnetno, već je elektroprovodljivo.

Šungit štap

Šungit je pogodan i za masažu. Zahvaljujući lekovitim svojstvima šungita, glatke i ravne površine štapa, on je pogodan za masažu toplim i hladnim kamenjem. Pomoći  će da se smanji stres i anksioznost, ublažava bol. Takođe su dobar alat u lečenju artritisa i problema sa imunološkim sistemom.

Podeli ovu objavu

Leave a Reply

Dodali ste ovaj proizvod u Korpu: