Ametrin

Šungit

Šungit – Mineral života

Mineral života

Šungit je prirodni mineral, koji se od davnina koristi kao prirodni filter za čišćenje i mineralizaciju vode, te zaštitu od elektro-smoga.

Naziv „Šungit“ prvi put je korišćen 1879. godine za opisivanje onog što je danas poznato kao Plemeniti šungit ili Elitni šungit. Ova vrsta šungita je od 98% čistog ugljenika srebrne boje suviše mekana da bi se mogla isklesati ili obraditi. Danas se naziv Šungit daje i stenama koje sadrže šungit, uključujući Petrovski šungit (70-80% ugljenika srebrne boje i može se oblikovati i polirati) i crni šungit (30% ugljenika, čisto crni, lako oblikovanje i poliranje).

Danas su najvažnija ležišta Šungita pronađena u blizini obale jezera Onega, Rusija. Njegova ležišta su važan rudni izvor za ugljenik. Najpoznatije, Shungskoe, pomno je proučeno i danas je uglavnom iscrpljeno. Još tri ležišta, Maksovo, Nigozero i Zazhogino, koja se nalaze u Republici Kareliji (Rusija) i dalje se aktivno obrađuju.

Šungit za pročišćavanje vode

Kada stavite šungit u vodu, stvarate bez bilo koje ljudske intervencije ili dodanih hemikalija, prirodni „lek“ – mineralno rešenje sa jedinstvenim lekovitim svojstvima.

Šungit se široko primenjuje kao prirodni filter za čišćenje i mineralizaciju vode. Dokazano je da redovno konzumiranje šungitne vode pruža pozitivan terapeutski efekat i pomaže u suočavanju sa velikim brojem bolesti, uključujući probleme povezane sa kožom, hronične respiratorne probleme, glavobolje, bolove u zglobovima i mišićima, kao i probleme sa digestivnim sistemom.

Uputstvo za pripremu šungitne vode

Za pravljenje šungit vode važno je pažljivo oprati komadiće šungita pre upotrebe da se očiste od prašine i prljavštine. Količina šungita potrebna za pravljenje šungitne vode zavisi od izbora vrste šungita. Jednako se primenjuje i elitni i obični šungit.

Razlika između običnog šungita i elitnog (plemenitog) šungita je u udelu organskog ugljenika u njemu. Obični šungit sadrži od 35% do 60% organskog ugljenika, dok je procenat ugljenika u elitnom šungitu mnogo veći i iznosi od 92% do 98%. Iz tog razloga elitni šungit je efikasniji za filtriranje  vode, jer je jedini mineral za koji je naučno dokazano posedovanje tzv. „fulerena“, molekula sa snažnim lekovitim osobinama.

Da bi se pripremila šungitna voda u staklenu ili keramičku posudu treba staviti oko 150-200 grama običnog šungita ili 50-70 grama elitnog šungita na svakih 1l vode. Piti isključivo sveže napravljenu šungitnu vodu!

Šungit počinje da filtrira vodu u prvih nekoliko sati, ali za maksimalni efekat ostavite ga 3 dana u vodi. Kamenje bi trebalo redovno da se čisti i puni na suncu svakih mesec dana. Ako je voda koju koristite jako hlorisana ili zagađena, preporučljivo je zameniti šungit svakih 1-2 godina.

Šungit piramida

Jedno od najefikasnijih sredstava za borbu protiv Hartmanovih čvorova i podzemnih voda je šungit u obliku piramide, koji nije samo u stanju da smanji negativne efekte okoline, već i da skrene i neutralizuje Hartmanove čvorove i negativno dejstvo podzemnih voda. Šungit piramida pomaže u zaštiti našeg doma od elektromagnetnog zračenja računara, televizora, frižidera, mikrotalasne itd.

Piramide su zauzimale značajno mesto u razvoju civilizacije. Zbog svog posebnog oblika i jedinstvenih svojstava, piramida napravljena od šungita stvara oko sebe iskrivljeno polje koje odbija Hartmanove čvorove i podzemne vode. Redovna upotreba šungitnih piramida uravnotežuje i jača energiju tela.

Šungit smanjuje nervozu, uzbuđenje i uklanja nesanicu; danju povećava radnu sposobnost. Piramida smanjuje glavobolju, uklanja reumatske bolove i bolove u kičmi poboljšava mentalno-emocionalno stanje. Blizina šungit piramide može izazvati uzbuđenje. U tom slučaju, se preporučuje njegovo postavljanje dalje od kreveta. Osnovne ivice piramide treba da budu orijentisane u smeru četiri strane sveta pomoću kompasa.

Hartmanovi čvorovi su tačke na planeti Zemlji u kojima je koncentrisana sva sila Zemljine magnetne energije i svaki boravak na njima je štetan za ljudski, životinjski, pa i biljni organizam.

Šungit kocka

Šungit kocka

 

 

Kocka od šungita uklanja efekat elektromagnetnog smoga i geopatogenih zona. Time poboljšava sastav vazduha i menja miris u sobi.

Za harmonizaciju prostora, postavite šungit kocku u središnji deo sobe na pod (nije preporučljivo staviti direktno ispod kreveta).

Šungit sfera

Šungit sfera


Sfera je simbol globalnosti sveta, simbol budućnosti. Tako su sfera i globus – simboli aktivnosti, moći i večnosti vladara. Veruje se da sferni talisman donosi porodici mir i spokoj.

Šungit sfera – jedinstveni predmet koji harmonizuje okruženje i predstavlja svojevrsni ukras u prostoru. Ove sfere su vrlo pogodne za kancelariju, dnevnu sobu i spavaću sobu.

Sferni oblik nema uglove, pa se energetsko polje šungita širi u svim pravcima. Redovna upotreba šungit kuglica dugo drži memoriju na visokom nivou i povećava mentalne sposobnosti, pomažući u prevazilaženju umora i nepotrebnog uzbuđenja.

Šungit privezak


Ljudsko biopolje gotovo uvek je izloženo elektromagnetnom zračenju kućnih aparata koji u velikoj meri utiče na zdravlje. Ovde u pomoć dolazi upotreba šungita kao amajlije. Zahvaljujući svojoj divnoj sposobnosti da uklanja štetno elektromagnetno zračenje, ovaj jedinstveni mineral smanjuje rizik od narušavanja biopolja, održavajući zdravlje i psihu u normalnom stanju.

U slučaju dugotrajne upotrebe priveska od šungita, biopolje postaje jače, telesna energija se poboljšava, san se normalizuje i nervoza smanjuje. Kada radite ili ste aktivni, uz šungit amajliju, povećava se efikasnost i poboljšava pažnja. Štaviše, amuleti od šungita mogu ublažiti bolove u leđima i reumu.

Šungit pločice

Šungit ploča za mobilne telefone krug #4795B59 (1)
Ukoliko puno koristiš mobilni telefon, laptop, kompjuter i druge uređaje, pločica napravljena od prirodnog šungita može da pomogne u neutralisanju štetnih elektromagnetnih zračenja.

Jednostavno ga nalepi na pozadinu mobilnog telefona ili ga stavi u njegovu futrolu. Zbog visoke sadržine ugljenika, šungit ima blagotvoran efekat i deluje kao filter za elektromagnetne frekvencije. Ne smanjuje efikasnost električnog uređaja, a čuva zdravlje ljudi, životinja i biljaka.

Šungit ploča 10x10 cm

Šungitne pločice mogu se postaviti na bolna mesta i držati 10-15 minuta čime se postiže smanjenje glavobolje, opšteg umora i istovremeno nastupa osećaj snage i lakoće.

Primenom ploče na hronično obolele organe, njihov oporavak se može ubrzati ako se sprovedu i drugi tretmani. O upotrebi pločica u ovom slučaju, treba se konsultovati sa specijalistom.

Uz pomoć šungitnih pločica može da se poveća rok trajanja povrća i voća, kao i bilo kojih drugih prehrambenih proizvoda, poput mleka i putera. Namirnice se stavljaju se na šungit pločicu na 1 sat, a zatim čuvaju kao i obično. Sposobnost šungita da produži rok trajanja i svežine namirnica posebno je važna u toploj sezoni i tokom putovanja, kada je hrana duže vreme van frižidera, kao i tokom sezone berbe i njenog skladištenja za zimu.

Šungitne pločice štite od elektromagnetnog zračenje visokih i ultra visokih frekvencija. Zidovi od šungita u kancelariji u kojoj ima mnogo računara sposobni su u potpunosti da apsorbuju elektromagnetno zračenje. Šungit nije magnet, već elektroprovodljiv filter.

Šungit štapŠungit je pogodan i za masažu. Zahvaljujući lekovitim svojstvima šungita, glatkim i ravnim površinama štapa, pogodan je za masažu u toplom i u hladnom stanju.

Pomoći će da se smanji stres i anksioznost, ublažava bol. Takođe, šungit štap je dobar alat u lečenju artritisa i problema sa imunološkim sistemom.

Da li ti se dopao ovaj članak? Pošalji ga prijateljima i podeli ga na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
Email
Print
Korpa zatvori