Ametrin

Lepota i zdravlje

uz kristale

Budi uvek najbolja verzija sebe JPG

Odaberi kristalne proizvode koji će ti pomoći da uvek budeš dobrog zdravlja i negovanog izgleda.

Gua Sha i maske

Lotos cvet

Čari Gua Sha masažera

Tajne popularne metode za lepotu i zdravlje kože

Gua Sha je drevna kineska metoda masaže koja je postala popularna širom sveta zbog svojih mnogobrojnih zdravstvenih i kozmetičkih prednosti.

Ova tehnika uključuje korišćenje specijalnog alata od žada, rozenkvarca, aventurina ili drugih kristala za masažu kože radi poboljšanja cirkulacije, smanjenja napetosti mišića i podsticanja detoksikacije.

Saznaj šta je zapravo Gua Sha, kako se koristi i koje su njene koristi za zdravlje i lepotu.

Kod korišćenja Gua Sha alata, važno je izabrati kristal koji najviše odgovara vašim ličnim energetskim potrebama, kao i potrebama vaše kože. Takođe, redovna upotreba i pravilna tehnika su ključni za postizanje najboljih rezultata.

Za mladalačku, masnu i problematičnu kožu se preporučuje rozenkvarc.

Za zreliju kožu se preporučuje žad i aventurin.

Za kombinovanu, stresiranu i umornu kožu se preporučuje ametist.

 • -30%

  Relaks set od rozenkvarca 5u1

  Originalna cena je bila: 7,850.00 RSD.Trenutna cena je: 5,495.00 RSD.

Roleri

Lotos cvet

Roleri za lice i telo

Podmlađena koža za tili čas

Roleri za lice i telo postali su must-have alat u svetu lepote i nege kože, obećavajući sve, od smanjenja bora do poboljšanja tonusa kože.

Ali šta se krije iza ovih magičnih valjaka? Da li su zaista ključ za očuvanje mladolikog izgleda?

U ovom članku otkrivamo tajne podmlađujuće masaže koje će ti oduzeti dah!

Kristalni roleri za lice i telo postali su nezaobilazni deo rutina lepote širom sveta, a dolaze u različitim oblicima i dizajnovima, svaki sa svojom posebnom namenom. Evo kratkih opisa različitih vrsta i oblika kristalnih rolera:

Glatki roleri

Glatki roleri su klasični i najčešće korišćeni tip rolera. Ovi roleri imaju glatku površinu koja omogućava nežnu masažu kože, pomažući u poboljšanju cirkulacije i olakšavanju limfne drenaže. Glatki roleri su idealni za opuštanje, smanjenje napetosti u mišićima lica i za postizanje blistavog tena.

Rebrasti roleri

Rebrasti roleri imaju površinu sa finim rebrima koja pruža intenzivniju masažu. Ovaj dizajn je posebno efikasan za stimulisanje kože i dubljih slojeva tkiva, što može da pomogne u poboljšanju elastičnosti kože i smanjenju pojavljivanja finih linija i bora. Rebrasti roleri su takođe korisni za osobe koje traže dodatnu pomoć u borbi protiv celulita.

Roleri sa žljebom

Roleri sa žljebom imaju specijalno dizajniranu površinu sa udubljenjima ili žljebovima koji omogućavaju ciljanu masažu određenih delova lica. Ovi roleri su odlični za rad na specifičnim problematičnim oblastima, kao što su linija vilice ili područje ispod očiju, gde mogu pomoći u smanjenju otoka i poboljšanju kontura lica.

Dvostrani roleri

Dvostrani roleri imaju dva valjka različitih veličina na svakom kraju. Veći valjak je namenjen za veće površine lica, poput čela, obraza i vrata, dok je manji valjak idealan za delikatne oblasti poput područja oko očiju. Ova kombinacija omogućava sveobuhvatnu masažu lica, pružajući blagodati kako za šire tako i za usko fokusirane regije.

Mini roleri

Mini roleri su manji i obično su dizajnirani za specifične oblasti, kao što su oko očiju i usana. Njihova manja veličina omogućava precizniju masažu i bolji pristup teško dostupnim područjima, pomažući u smanjenju finih linija, tamnih krugova i otoka.

 • -19%

  Relaks set od Žada 2u1

  Originalna cena je bila: 2,230.00 RSD.Trenutna cena je: 1,800.00 RSD.
 • -30%

  Relaks set masažera od rozenkvarca 3u1

  Originalna cena je bila: 5,200.00 RSD.Trenutna cena je: 3,615.00 RSD.

Masaž-štapovi

Lotos cvet

Kristalni štapovi za masažu

Kako ih koristiti za postizanje za harmonije energije tela

U današnjem svetu u kome smo često pod stresom i izloženi različitim negativnim uticajima, pronalaženje balansa i harmonije postaje sve važnije.

Jedan od načina da postignemo ovo je kroz upotrebu kristalnih štapova, koji imaju moć da pomognu u uspostavljanju energetske ravnoteže tela.

U ovom članku istražićemo kako koristiti kristalne štapove u refleksoterapiji određenih delova tela, kao i koji pokreti se koriste kako bi se postigli željeni efekti.

Kristalni masaž-štapovi se mogu koristiti samostalno ili kao deo profesionalne terapije. Evo koje su prednosti njihove upotrebe:

Duboka relaksacija

Masaža kristalnim štapovima može da pomogne u otpuštanju duboke tenzije i stresa, promovisanju osećaja mira i balansa.

Harmonizacija energija

Kristali se tradicionalno koriste za usklađivanje i čišćenje energetskog polja. Masaža kristalnim štapovima može da pomogne u harmonizaciji energetskih centara (čakri) i poboljšanju energetskog protoka kroz telo.

Poboljšanje cirkulacije

Tehnike masaže koje se primenjuju uz pomoć kristalnih štapova mogu da poboljšaju cirkulaciju i podstaknu limfnu drenažu, što doprinosi boljem zdravlju kože i opštem blagostanju.

Fokusirana masaža

Zbog svog oblika, kristalni masaž-štapovi omogućavaju preciznu i fokusiranu masažu specifičnih tačaka na telu, što može da pomogne smanjenje bolnih tačaka i mišićne tenzije.

 • -27%

  Relaks set od Aventurina 2u1

  Originalna cena je bila: 2,600.00 RSD.Trenutna cena je: 1,900.00 RSD.
 • -19%

  Relaks set od Žada 2u1

  Originalna cena je bila: 2,230.00 RSD.Trenutna cena je: 1,800.00 RSD.
 • -39%

  Relaks set od žada 3u1

  Originalna cena je bila: 3,000.00 RSD.Trenutna cena je: 1,840.00 RSD.
 • -30%

  Relaks set od rozenkvarca 5u1

  Originalna cena je bila: 7,850.00 RSD.Trenutna cena je: 5,495.00 RSD.

Relaks-setovi

Lotos cvet

Relaks setovi

Tvoj put do duboke harmonije i lepote

U savremenom dobu, gde je stres postao neizbežan deo svakodnevnog života, pronalaženje mira i unutrašnje ravnoteže postalo je imperativ.

Relaks setovi, koji kombinuju drevnu mudrost kristala sa tehnikama masaže, predstavljaju ključ za postizanje ovog cilja.

Ovi setovi obično uključuju Gua Sha masažere, rolere i masaž-štapove, a razlike u efektima u zavisnosti od kristala od kojih su napravljeni su fascinantne i raznovrsne.

Blog post - gua sha - zena JPG - 1000x1000
Setovi za žene

Setovi za masažu od kristala nude ženama blistav ten i emocionalnu ravnotežu, negujući njihovu unutrašnju i spoljašnju lepotu.

Blog post - roler - muskarac JPG - 1000x1000
Setovi za muškarce

Kristalni masažeri muškarcima pružaju duboku relaksaciju mišića, pomažu u smanjenju stresa i mentalnog napora i poboljšavaju cirkulaciju.

 • -27%

  Relaks set od Aventurina 2u1

  Originalna cena je bila: 2,600.00 RSD.Trenutna cena je: 1,900.00 RSD.
 • -19%

  Relaks set od Žada 2u1

  Originalna cena je bila: 2,230.00 RSD.Trenutna cena je: 1,800.00 RSD.
 • Relaks set od Opsidijana 3u1

Bočice - privesci

Lotos cvet

Eterična ulja i kristalne bočice

Moćni saveznici na dohvat ruke

Eterična ulja, koncentrovane esencije biljaka, korišćena su kroz istoriju i drevna vremena za lekovite, ritualne svrhe i za izradu parfema.

Nošenje ovih ulja u kristalnim bočicama na lančiću oko vrata ne samo da pruža praktičan način da se u svakom trenutku uživa u njihovim blagodatima, već i dodaje posebnu energetsku dimenziju zahvaljujući svojstvima kristala.

Saznaj kako se određena eterična ulja i kristali mogu povezati za maksimalni efekat.

Svakodnevni izazovi bude u nama ponekad negativna osećanja. Zato nam je priroda dala eterična ulja da iz svake situacije izađemo kao pobednici. A kristali od kojih su bočice izrađene, samo dodatno pojačavaju moć naših tajnih saveznika.

Blog post image - lavanda JPG 1000x1000
Smirenost

Lavandino ulje je poznato po svojim umirujućim svojstvima koja pomažu u opuštanju uma i tela. Njegova nežna aroma podstiče osećaj smirenosti i harmonije, čineći ga idealnim izborom za opuštajuće rituale i poboljšanje kvaliteta sna.

 

Blog post image - menta JPG 1000x1000
Koncentracija

Eterično ulje mente (nane) je poznato po svojim osvežavajućim svojstvima koja pomažu u poboljšanju koncentracije i budnosti. Njegova osvežavajuća aroma stimuliše um i podstiče jasnoću misli, čineći ga savršenim dodatkom za radno okruženje ili vreme učenja.

Blog post image - ruza JPG 1000x1000
Unutrašnji mir

Ružino eterično ulje je poznato po svojoj delikatnoj i umirujućoj aromi koja podstiče unutrašnji mir i emocionalnu ravnotežu. Njegova nežna aroma umiruje nervni sistem i smanjuje stres, stvarajući atmosferu opuštanja i harmonije.

Blog post - limun JPG 1000x1000
Jasnoća i energija

Limunovo eterično ulje je poznato po svojoj osvežavajućoj aromi koja podstiče jasan um i povećava energiju. Njegova svetla i citrusna aroma osvežava um, poboljšava koncentraciju i podstiče mentalnu jasnoću, čineći ga idealnim izborom za podizanje raspoloženja i osećaja budnosti.

Blog post - eukaliptus JPG 1000x1000
Opšte zdravlje

Eterično ulje eukaliptusa je moćno sredstvo koje podržava i fizičko zdravlje i emocionalno blagostanje. Njegova osvežavajuća aroma ne samo da pomaže u olakšavanju disanja i oslobađanju disajnih puteva, već podstiče i jasnoću uma i osvežava emotivni doživljaj čineći ga odličnim za ojačavanje tela i uma.

Joni jaja

Lotos cvet

Šta su joni jaja?

Drevna praksa za modernu ženu

Joni jaja su postala sve popularniji alat u svetu prirodne medicine i alternativne terapije. Ovi mali kristalni predmeti su dobili mnogo pažnje zbog svoje sposobnosti da revitalizuju žensko telo i balansiraju njenu energiju.

Kroz prizmu predavanja Dr Barabare O’Neill i drugih stručnjaka, istražujemo šta su joni jaja, kako ih koristiti, od kojih kristala se izrađuju i koje zdravstvene tegobe mogu da poboljšaju.

Svi kristali nude jedinstvene energetske blagodati koje mogu obogatiti praksu korišćenja joni jaja, bilo da je fokus na emocionalnom isceljenju, zaštiti, prosperitetu ili samopouzdanju. Važno je odabrati kristal koji najbolje odgovara trenutnim potrebama i ciljevima korisnice.

Boce za eliksir

Lotos cvet

Voda - eliksir života

Značaj vode za čoveka i tajanstveni most do kristala

Voda, izvor života na našoj planeti, predstavlja jedan od najvažnijih elemenata za opstanak čoveka.

Sa čak 60% ljudskog tela koje čini voda, njena uloga u održavanju vitalnih funkcija, od regulisanja telesne temperature do prenosa hranljivih materija, ne može se dovoljno naglasiti.

Ali voda možda nosi i dublje, suptilnije značenje, kako to sugerišu istraživanja Dr Masaru Emotoa.

Blog post joga JPG - 1000x1000
Uticaj manjka vode

Gubitak vode od samo 1-2% telesne mase može da dovede do smanjenja koncentracije, zamora i smanjenih performansi organizma.

Blog post dzoging JPG - 1000x1000
Dnevni unos vode

Opšta preporuka je da odrasli piju oko 2 litre vode dnevno (oko 8 čaša), ali i više u zavisnosti od fizičkih aktivnosti i temperature okoline.

Dozer za kreme

Lotos cvet

Kristalna nega kože

Pokaži ljubav prema sebi kroz svakodnevne male rituale lepote

U današnjem užurbanom svetu, negovanje kože postalo je mnogo više od pukog čina očuvanja mladosti i lepote. Transformisalo se u ritual zdrave ljubavi prema sebi i ličnog blagostanja.

Ali, šta ako kažemo da postoji način da ovaj ritual podignemo na viši nivo, koristeći moć kristala?

Otkrij kako suptilne frekvencije rozenkvarca, ovog drevnog kamena mogu da obogate tvoju kožu i dušu, pružajući novu dimenziju lepote.

Mali dnevni ritual za negu kože

Korak 1: Čišćenje lica

Počni ritual čišćenjem lica blagim sredstvom za čišćenje koje odgovara tvom tipu kože. Nanesi ga na vlažno lice, nežno masiraj kružnim pokretima, a zatim isperi mlakom vodom. Ovo će ukloniti nečistoće, višak ulja i ostatke šminke.

Korak 2: Toniranje

Nakon čišćenja, nanesi tonik na lice kako bi se ponovo uspostavila pH ravnoteža kože i pripremila za upijanje hidratacije. Možeš da koristiš blagi tonik bez alkohola ili prirodni toner poput cvetne vode.

Korak 3: Hidratacija

Nanesi hidratantnu kremu ili serum koji odgovara tvom tipu kože. Laganim pokretima utrljaj proizvod na lice i vrat, fokusirajući se na područja koja su posebno suva ili koja zahtevaju dodatnu negu.

Korak 4: Zaštita od sunca (ako je potrebno)

Ako izlaziš napolje, nemoj da zaboraviš da naneseš kremu sa zaštitnim faktorom od sunca kako bi koža bila zaštićena od štetnih UV zraka i preranog starenja.

Korak 5: Završni dodir

Za dodatnu hidrataciju i osveženje, ritual možeš da završiš nanošenjem malo ulja ili hidratantne kreme na usne i na područje oko očiju. Veoma je korisno kremom tretirati i celo telo, posebno tokom leta i zime.

Ovaj jednostavan ritual nege kože pomoćiće da tvoja koža uvek bude zdrava, hidrirana i sjajna. Važno je da kozmetičke proizvode prilagodiš tvojim potrebama i tipu kože kako bi se postigli najbolji rezultati.

Podeli ovu stranicu ženama koje ti znače.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
Email
Print
Korpa zatvori