fbpx

Kristali u Vašem domu

Kristali u Vašem domu

Kristali imaju blagotvorno dejstvo na naš dom

Donose mir i stabilnost ili čak obilje i radost. Kristali stvaraju bezbedan prostor, isključujući spoljne uticaje.

Kamenje postavljeno u uglove sobe ili oko kuće, poput šungita, čađavog kvarca i crnog turmalina, blokira štetne energije.

Postavljanje velikog kvarca ili selenita u središte sobe ispunjava prostor lekovitom svetlošću, a rozenkvarc odiše bezuslovnom ljubavlju.


Feng Šui je drevna kineska tradicija koja pomaže u postizanju harmonije između čoveka i prirode posmatranjem i primenom zakona neba i zemlje.

Pomoću energetske karte “Bagua” (koju možete videti ispod) možemo odrediti idealna mesta u našem domu za postavljanje određenih minerala. Područje kuće odnosno svake sobe ima uticaj na određeno područje života. Ako nam zatreba pomoć u nekom od njih, adekvatne kristale treba postaviti direktno na to područje stana ili na odgovarajuću tačku bagua mape, na taj način se energetski efekat prenosi. Ključne reči koje pripadaju određenim teritorijama imaju šire značenje.

Obilje“, na primer, utiče na našu sposobnost prihvatanja, bez koje ne možemo uživati u izobilju.

 

Porodica“ utiče na našu inicijativu

 

Deca“ na sposobnost ostvarenja planova i ciljeva

 

Karijera“ teritorija na samom ulazu se odnosi i na društvene odnose

 

Ljubav“ ugao ne odnosi se isključivo na partnererstvo nego predstavlja ženstvenost i našu majku

 

Uslužni ljudi“ uključuje osobine muževnosti i ličnost našeg oca.

Napravite mapu svog stana

Napravite svoj raspored na jednostavan način, tako što ćete uzeti papir i nacrtati osnovu stana. Važno je da ako živite u zgradi umesto porodične kuće, iscrtajte samo svoj stan, a ne celu zgradu, ako iznajmljujete samo jednu sobu onda će Vam trebati osnova te prostorije. Okrenite dno papira prema ulazu u stan, ovo će biti polazna tačka, a u sledećem koraku pronađite središte stana jednostavno pomoću dijagonala: presek dijagonala biće središte srednjeg polja. Ovo je centar, koji takođe simbolizuje centar tela – ovde treba da postavite središte bagua mape.

koros kesz ajtoval

Bogatstvo znači više od novca, uključuje i osećaj da imate sve što vam treba. Ovo područje je se nalazi od ulaznih vrata gledajući u levom gornjem uglu.

Minerali za jačanje ovog polja:
Citrin, zeleni aventurin, rubin (Fušhit), malahit, cinabarit, zeleni kalcit, karneol, mahovinasti ahat, sunčev kamen, ametist, dioptaz

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje

Ljubičasta, crvena i zelena
Sve tri boje pomažu energijama bogatstva. Komad ametista ili novčanica od dolara imaju posebno značenje na ovom području.

Simboli
Novac u upotrebi, zlato ili hartije od vrednosti. Dečije slike, fotografije naših kućnih ljubimaca koje vam daju osećaj da imate sve, dobro funkcionišu u ovoj oblasti. Postavite ovde fotografije ili predmete koji predstavljaju ono što želite za sebe.

Nakit
Njegov efekat je sličan novčićima

Prelepe zdrave biljke
Simbolizuje rastući bankovni račun biljka koja se lepo razvija

Tekuća voda
Novac možemo pokrenuti stavljanjem mehurića i tekuće vode. Ali pazite, previše vode takođe može isprati novac iz stana.

Elementi koji negativno utiču:

Prokišnjavanje, drobljenje zida ili farbe.

Ako plafon prokisne i oguli se boja može da ima negativan efekat na novčano stanje u kući.

Toalet
Toaleti izvlače energiju iz stana. Kako bi preseljenje toaleta bilo prilično komplikovan zadatak, važno je da je poklopac toaleta uvek spušten, a vrata zatvorena.

Mačje leglo
Iako leglo mačaka ne izvlači energiju iz stana, ono ima isti negativan efekat kao i toaleti.

Slomljeni predmeti, pepeljara, netačni simboli
Slomljeni predmeti i pepeljara takođe smanjuju životnu energiju. Ne postavljajte ovde depresivne ili tužne slike. Slike snimljene tokom godina koje podsećaju na besparicu takođe ne bi trebalo postavljati na ove zidove.

Razvoj ovog područja je savršeno pogodan za razvijanje poštovanja prema ukućanima. Jer ako je neko poštovan, obično ima i dobru reputaciju. Razvoj ove oblasti može vam pomoći da postanete poznati ako to nameravate. Ovo područje se nalazi na sredini zadnjeg dela vašeg doma. Vatra je elemenat ovog dela.

Minerali za jačanje ovog polja:
Granat, rubin, bikovo oko, crveni kalcit

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje:

Crvena

Crvena boja pomaže energiji vatre jer energija vatre jača poštovanje prema vama.
Prava vatra
Ako je kamin na ovom mestu, to je idelano mesto za njega. Ali i sveće mogu imati blagotvorno dejstvo na ovo područje.

Električni predmeti
Vatra današnjeg modernog sveta je električna energija. Ovde je svaki električni predmet na dobrom mestu.

Sunce i zvezde
Da li želite da postanete zvezda? Postavite zvezde na ovo područje i osvetlite ih.

Poznati ljudi
Postavite fotografiju poznate ličnosti koju poštujete.

Trouglasti, zašiljeni predmeti
Postavite predmete slične plamenu kako biste osigurali pravilan protok  energije. Možda čak možete i ovde da stavite kaktus ako nemate mogućnost van stana, na balkonu ili terasi.

Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Voda
Akvarijum od nekoliko stotina litara vode sa šarenim ribicama je  veoma lep, ali ne i na ovom mestu. Voda gasi energije vatre.

Crne, tamne boje
Crna i druge tamne boje neutrališu crvenu, baš kao i tama sunce. Ovde je potrebno svetlo i svetlost, a ne tama i noć.

Loši simboli
Obavezno se na ovom mestu rešite predmeta ili slika koji ne predstavljaju simpatičan karakter. Na primer, na ovom mestu ne postavljajte slike prepariranih životinja ili dela nasilja.

 

Ovo područje ćete pronaći ako krenete od ulaznih vrata do zadnjeg dela stana i tamo skrenete desno. Takođe možete primeniti bagua mapu projektovanu na spavaću sobu, bez obzira gde ona pada unutar stana ili kuće.

Minerali za jačanje ovog polja:
Rodonit, rodohrozit, rozenkvarc, morganit, granat, tulit, hidenit, nefrti, žad

Elementi koju pozitivno utiču na ovo područje:

Slobodno mesto
Stvorimo slobodan put za energiju ljubavi tako što ćemo joj otvoriti prostor. Smanjite na pola sadržaj ormara za lekove, ormara i fioka. Ostavite noćni stočić na drugoj strani kreveta prazan ili stavite predmet koji mislite da bi vaš budući partner voleo.

Parovi koji se slažu
Zamenite usamljene pojedinačne predmete sa parnim stvarima: par zaljubljenih ptica, dva svećnjaka sa svećama, dva srca od rozenkvarca …

Ružičaste stvari
U Feng Shui-u, boja ljubavi je roza. Ova nežna boja pomaže u zadržavanju energije ljubavi.

Senzualni predmeti

Sveće, ulja za masažu, šampanjac, prelepa posteljina, ogrtač mogu vas ojačaju u vama osećaj sposobnosti da doživite trenutke na najbolji način kada vam se ukaže prilika.

Zaobljeni predmeti
Zaobljeni predmeti predstavljaju ljudsko telo i zato su odgovarajući u ovom području.

Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Predmeti koji podsećaju na prethodne veze
Ako ste otvoreni za novu vezu, prošlost mora biti zatvorena. Treba odbaciti predmete iz starih veza: stara pisma, nameštaj, nakit, pokloni, suvo cveće, sve ono što podseća na nekadašnju vezu.

Predmeti koji ukazuju na usamljenost
Ako ste slobodni i tražite partnera, možete postići brze rezultate privremenim uklanjanjem slika iz kuće na kojima je žena sama bez partnera.

Nameštaj, raspored za samce
Ako pored kreveta stoji samo jedan noćni ormarić, jedna noćna lampa itd, na taj način prostor se ispunjava samo sopstvenim stvarima, to pojačava osećaj da je osoba zadovoljna svojim životom bez partnera.

Predmeti koji odvlače pažnju
Uklonite predmete koji vam odvlače pažnju usmerenu ka ljubavnoj vezi, to su  predmeti povezani sa poslom, sportska oprema, veš za peglanje i televizija. Naravno, ovi predmeti su vam potrebni, samo ih nemojte držati na ovom području.

Previše ženstvene energije
Ako u vašem stanu ili sobi ima toliko parfemskih bočica i čipkica da muškarac ne može da uđe i sedi bez osećaja nelagodnosti, tada treba malo razblažiti tu energiju sa predmetima koji su muževniji.

Oštri, šiljasti predmeti
Oštri uglovi i izbočine koji ukazuju na ovo područje u vašem domu udaljiće ljude koji vas smatraju privlačnim. Ne držite ovde kaktus.

 

 

Ovo područje okuplja energije povezane sa prošlošću, uključujući porodične odnose. Na ovom energetskom temelju se gradi sadašnji život. Neki ljudi imaju jake i zdrave temelje, dok su drugi nesigurni, slabi. Ako prođete od ulaznih vrata do sredine stana i tamo skrenete levo, stići ćete u oblast porodice.

Minerali za jačanje ovog polja:
Dioptaz, granat, zeleni fluorit, pirit, rubin fušit

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje:

Drvo
Drvo pomaže u jačanju ili stvaranju temelja. Drveni nameštaj, okviri za slike, knjige, pravo drvo, doprinose jačanju ovog područja.
Zelena i crna boja
Zelena zadržava vibracije energije drveta, iz tog razloga je slobodno koristite na ovom mestu. Dozvoljena je i crna boja koja na poseban način neguje drvo.

Fotografije, slike
Porodične slike i fotografije pomažu u postizanju dobrih odnosa u porodici. Slike zdravih ljudi, životinja i pejzaža blagotvorno utiču na održavanje dobrog zdravlja.

Zdrave biljke
Živa biljka poseduje či, i ako je koristi na ovom mestu, ona daje energiju živog drveta ovom području, što može biti vrlo efikasna pomoć.

Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Metal
Kako sekira seče drvo, metal uništava drvenu podlogu. Na ovom mestu držite samo minimalno metala, ili ako ne možete da ga uklonite, unesite više drveta nego što ima metala u sobi.

Beli predmeti
Bele zidove dopunite zelenim nameštajem i tekstilom. Bela je boja metala, zato je koristite ovde što je manje moguće.

Okrugli predmeti
Najbolji oblik na ovom području je skup izduženih pravougaonika poput stabla drveta. Prenesite kolekciju belih porcelanskih tanjira na drugo mesto kako biste ojačali drvo.

Bolesne, uvenule biljke
Ne pokušavajte da lečite bolesne biljke na ovom mestu, ovde stavljajte samo zdrave.

 

 

Centralni deo stana

Srednje polje bagua karte je neutralno područje. Jin i Jang su ovde u savršenoj ravnoteži. Ovo je idealno mesto za meditaciju. Život teče oko centra. Ovo područje je povezano sa elementom zemlje, što sugeriše da bi naš život uvek trebao biti postavljen na čvrstim temeljima. Ovo područje će biti jako ako je vaš život u ravnoteži i ako imate dovoljno vremena da se usavršavate. Boja elementa zemlje je žuta kao i ostale nijanse zemlje.

Minerali za jačanje ovog polja:
Crni turmalin, imperial topaz, aragonit, hrizokola, pahuljasti opsidijan

Područje kreativnosti i detinjstva padaju na isto mesto, jer se, prema Feng Shuiju, hrane istom energijom. Kreativni ljudi i deca mogu slobodno da se izraze, bez obzira šta drugi misle. Samo njihovo prisustvo ispunjava okruženje radošću. Budite kreativni kada postavljate predmete u ovo područje. Ako prođete od ulaznih vrata do sredine stana i tamo skrenete desno, stižete u carstvo kreativnosti i detinjstva. Ojačajte kreativnost i područje za decu ako: želite dete, želite da postanete kreativniji, želite da poboljšate svoj odnos sa decom itd.

Minerali za jačanje ovog polja:
Karneol, gorski kristalrainbow obsidijan, fluorit, crveni jaspis, citrin, hijastolit, labradorit

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje:

Metal
Na ovom mestu možete koristi sve vrste metalnih predmeta, lampe, ručke, nameštaj, skulpture od bronze, čelika, srebra, bakra, zlata. U ovom slučaju metal simbolizuje izbor. Najjednostavnije i najefikasnije je koristiti metalne okvire za slike, posebno one koje prikazuju decu.

Bela boja
Beli zid je povoljan na ovom području. Ukoliko ovo polje mape pada kupatilu  možete koristiti bele peškire, ako  kuhinji možete koristiti bele tanjire, šolje, čaše.

Okrugli predmeti
Ovde se lepo uklapa okrugli sat, mesingano zvono, mozaik, okrugli sto. U ateljeu okrugli sto na metalnim nogama ima pozitivan efekat.

Šaljive, vesele stvari
Kad ste veseli, mnogo ste kreativniji. Igračke, lopte, muzički instrumenti, video kolekcije su pogodni za ovo područje, ali ako ništa od ovih predmeta ne možete smestiti na mesto ovog polja onda može biti pogodan i televizor.

Hobi i umetnost
Ako želite biti aktivniji, pokušajte da koristite ovaj deo stana kada se bavite umetničkim aktivnostima. Ovde smestite sirovine za umetnička dela, udžbenike, rečnik i ostale predmete neophodne za stvaranje.

Slike, umetnička dela
Plakati, slike, umetnička dela, fotografije, dečiji crteži koji stimulišu kreativna dela.

 Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Vatra
Vatra topi metal i gasi kreativnost u vama, zato premestite kolekciju sveća sa ovog mesta. Ako se na ovom mestu nalazi kamin, postavite ogledalo iznad njega. Ogledalo u Feng Shuiju odgovara vodi, i vodom se gasi neželjena vatra.

Crvena
Crvena gasi vašu kreativnost brzinom kao što vetar gasi upaljenu šibicu.

Trouglasti i šiljati predmeti
Budući da ovi oblici predstavljaju vatru, najbolje je ukloniti ih sa ovog područja.

Uvećini slučajeva ovo područje je najviše zanemareno. Većina ljudi se fokusira na područje bogatstva i uspeha, ljudskih odnosa, karijere, ali dobro dođe malo mudrosti u svim oblastima života. Ovo područje ćete naći levo od ulaznih vrata. Polje samosavršavanja i znanja može se ojačati ako:  učenjem novih stvari,  pohađanjem program za razvoj ličnosti, odlaskom na savetovanje , vođenjem mirnijeg života. Mudrost se može steći, odlaskom na večernji kurs ili poslom od kuće.

Minerali za jačanje ovog polja:
Prehnit, fenakit, selenit, apofilit, ćilibar, herkimer dijamant

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje:

Plava boja
Plava boja poboljšava sposobnost koncentracije, tako da ovde ima izuzetno dobar efekat. Stavite malo plave boje u boju tapeta ili u svetlost lampe kako biste podstakli rad mozga.

Mudri ljudi
Izaberite mudru osobu koja je na istoj talasnoj dužini sa vama i stavite njegovu sliku na ovo mesto.

Meditaciji
Ako meditirate, ovo je područje koje pomaže u koncentraciji. Uredite jedan kutak za smirenje uma i iskusićete koliko će ovo mesto biti umirujuće za vas.

Svetlost
Ako želite nešto da razjasnite ili vam je potrebna „božanska“ iskra, na ovo mesto stavite sveću, malu lampu, samo signalizirajući da dugo očekivana iskra može doći u bilo kom trenutku. Oštri noževi ili drugi metalni predmeti Ako ovo područje padne na kuhinju, oštri noževi će vam pomoći da izreka „useci svoj um kao oštrica“ važi i za vas.

 Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Alkohol i droga
Ove stvari “otupljuju” mozak. Ne skladištite alkohol ovde, ovo nije pravo mesto za bar.

Nered, konfuzija
Ukoliko na ovom mestu vlada potpuna zbrka i nered, onda će biti i u vašim mislima. Očistite svoje misli pospremanjem ovde i uklanjanjem viška stvari sa ovog područja.

Prašnjavi predmeti
Ako u zadnje vreme ne možete da razmišljate tako čisto kao ranije, onda pokušajte da odvojite vremena za čišćenje televizora, računara, prozora, staklenih vrata. Ako je red u stanu, jasnije ćete videti i u životu.

Loši simboli
Ne stavljajte ovde ništa sa sadržajem „samo je malo falilo da uspe“. Budite maštoviti u ovom području i tada će nove, konstruktivne ideje same doći u vaš život.

 

Ako imate osećaj da ste se zaglavili u životu i ne možete da napredujete, verovatno će vam trebati promena u vašem domu na polju ljudskih odnosa i karijere. U vašem stanu ovo područje je povezano sa osećajem da ste harmonično uključeni u životni tok. Ako smatrate da je vaš posao bez vrednosti ili se osećate kao da samo gubite vreme, neke promene u ovom delu stana mogu vam pomoći. Ovo područje je srednji deo prve trećine stana od ulaznih vrata. Ojačajte oblast uspeha, karijere ako:  Tražite novi posao, želite da pređete na drugu poziciju, pripremate se za bilo kakve promene u vašem poslu

Minerali za jačanje ovog polja:
Angelit, granat, zeleni aventurin, iolit, šugilit

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje:

Voda

Elemenat karijere je voda. Ovo je idalno mesto za postavljanje akvarijuma. Ako na zidu ima mesta za slike, postavite sliku ili fotografiju potoka, reke, mora.

Crna
U Feng Shui-ju crna boja je izraz vodenog feng shui elementa, pa su ovom bojom, tamno obojeni predmeti povoljni na ovom području.

Ogledalo
Ogledalo je jednako vodi prema Feng Shuiju, pa ga hrabro koristite na ovom mestu.

Povoljni simboli karijere
Natpisi u vezi sa karijerom, naši lični predmeti u vezi sa karijerom, nagrade, diplome.

Staklo
Tokom proizvodnje stakla, fluidnost stakla dobro predstavlja vodu. Na ovo područje stavite staklenu vazu, kristalnu kuglu i staklenu policu da pojačate energiju u karijeri.

Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Elementi Zemlje
Ovde pripadaju svi keramički predmeti, jer je njihov materijal zemljast.

Žute i zemljane boje
Ove zemljane boje imaju efekat sprečavanja na vodeno područje karijere.

Kvadratni oblici
U Feng Shuiju kvadratne, pravougaone stvari predstavljaju prirodu zemlje. Stolove i police možete uravnotežiti valovitim, amorfnim predmetima, poput staklene kugle ili staklenog okvira.

Ulazna vrata
Ako ulazna vrata padnu u ovo područje, uverite se da ništa ne sprečava otvaranje vrata. Ne postavljajte nikakve predmete između dvostrukih vrata koji će vam sprečiti ulazak i izlazak iz stana. Čak i ako je biljka zasađena u ogromnoj saksiji  lepa, sklonite je sa ovog mesta.

Ako osećate da sve morate da radite sami, ako vaše stvari nisu sinhronizovane sa vašim životom, pomoć ne dolazi onda kada je potrebna, u tom slučaju ojačajte područje ulužnih ljudi. Nalazi se na desnoj strani ulaza u kuću. Ojačajte polje uslužnih ljudi i putovanja ako:  želite više kupaca, saradnika, prijatelja, klijenata, zaposlenih,  želite da putujete, želite da promenite posao ili potražite novi dom

Mineral za jačanje ovog polja:
Akvamarin, crni turmalin, dumortijerit, zeleni aventurin, čaroit, dolomit

Elementi koji pozitivno utiču na ovo područje:

Srebrna i siva
Ove dve boje imaju veoma pozitivan efekat u ovoj oblasti. Aluminijum može da posluži isto kao i srebro. Srebrna kutija u ovom području pruža dobru uslugu. Napišite na papir šta želite da postignete i postavite ga sa kutijom zajedno u ovo područje. U formulaciji umesto da koristim reči „želim“ i „trebam“, koristite fraze „veoma mi je drago što …“, hvala vam… “.

Slike i simboli koji prikazuju omiljenu destinaciju putovanja
Ako želite da putujete, postavite sliku svog omiljenog odredišta, globus na polici u ćošku takođe pojačava verovatnoću putovanja. Što je motiv jasniji, to je veća verovatnoća da će se brzo ostvariti. Možete koristiti i razglednicu.

Zvona
Zvono je odličan alat za skretanje pažnje na naše želje. Postavite zvono u područje i sačekajte ko će prvo da pomogne.

Predmeti i slike koji simbolizuju pomoć
Postavite anđela, religiozni kip ili sliku na ovo područje. Ako nemate takav predmet, onda će i knjiga sličnog sadržaja poslužiti svrsi. Postavljanje fotografije uslužnih ljudi, nastavnika, dobrotvoraca, kupaca, klijenata, zaposlenih, konsultanata u ovoj oblasti je najpogodnije.

Elementi koji negativno utiču na ovo područje:

Cevi
Ako cevovod ide u ovom području, korisna energija će se izgubiti u njima. To možete sprečiti vezivanjem crvene trake ili mašne na cevi koji su na dohvat. Obojite dno cevi u crveno.

Konfuzija
Budite dostupni ljudima koji žele da vam pomognu. Uklonite sve što sprečava put do vas.

 

Podeli ovu objavu

Leave a Reply